• Montare caramida aparenta

Diferențele în nuanțe

Diferențele în nuanțe a produselor Klinker sunt un fenomen natural al procesului de fabricație. Ele dau suprafeței acoperite un aspect natural. Cu toate acestea, pentru a obține acest efect, merita sa ne amintim, mai ales atunci când montam fatade sau pardoseli, pentru a nu amesteca placi din pachete diferite. De asemenea, este recomandabil să cumpere bunurile din același lot. Produsele Klinker achiziționate 6 sau 12 luni mai târziu, pot să difere considerabil în nuanță de cele precedente.

Asezarea fatadei

Suprafața pe care dalele și profilurile sunt asezate pe ar trebui să fie solidă si uscată. Dalele nu trebuie să se aseze pe tencuială udă. Procesele de legare și de decantare ar trebui, de asemenea, făcute în substrat. Nu uita de curburile plăcilor. Pentru a minimiza influența lor asupra aspectului final al fatadei si pentru a obtine un efect estetic mai bun, este recomandabil să se folosească rosturi largi, de aproximativ 1 cm.

Mortar adeziv

Pentru montarea produselor de la Klinker folositi mortierele relevante, desemnate special în acest scop. Ar trebui să folosiți întotdeauna ceva rezistent la inghet pentru exterior. Se recomandă să utilizați mortar adeziv flexibil în caz de podea și scări gresie, profile, capace garduri și praguri. În timpul asezarii, trebuie să păstrați întotdeauna recomandările producătorului de mortar, având în special grijă ca grosimea mortarului să nu depășească 5 mm. Pentru ca suprafața substratului pregătit pentru cimentare nu va fi netedă, se poate zgâria cu un instrument ascuțit pentru a crește aderența acestuia.